Tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 4 linguri de faina
  • * 1 lingura cacao
  • * un praf de sare
  • * 5 linguri ulei
  • * esenta rom,vanilie,lamaie
  • Crema:
  • * 500 ml frisca Hulala
  • * 3 ciocolate amarui(eu am pus Primola)
  • * esente
  • Siropul:
  • * 1 cana apa
  • * 1/2 cana zahar

Mod de preparare

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand,mestecand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul,esentele si se mesteca bine. Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se mesteca cu o lingura de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea. Se da la cuptor pana se rumeneste usor. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se rupe ciocolata bucatele. Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume. Se adauga ciocolata si se mesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.

Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina. Se adauga esentele. Se face un sirop care se lasa la racit. Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema. Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise