Tort de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 250g ciocolata neagra
  • 125g unt moale
  • 6oua intregi
  • 175g zahar
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 125g ciocolata alba
  • 200g frisca lichida
  • 1plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un vas pe bain-marie se topeste untul si ciocolata rupta;in alt vas se bat2oua intregi cu 4galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar si vanilie;se incorporeaza usor,cate putin ciocolata racita,4albusuri batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,se rastoarna in forma mica de tort cu hartie de copt si se lasa la foc mic 40-50min.

Pentru crema se topeste ciocolata,se amesteca bine sa se lichefieze iar dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta si zaharul vanilat.

Blatul dupa ce s-a copt si racit,se formeaza pe mijloc un crater in interiorul caruia se pune crema si se orneaza cu oua de ciocolata.

Sfatul meu:daca faceti proba cu scobitoarea sa nu vi se para curios ca mijlocul nu este copt;este doar ciocolata in mijloc care este moale;deci acest tort are exteriorul crocant iar mijlocul moale.

Pana in momentul servirii,tortul se lasa la frigider apoi se taie.

HRISTOS A INVIAT!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise