Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • oua-8 buc
  • faina-6 linguri
  • zahar-8 linguri
  • cacao-2 linguri
  • Crema:
  • budinca de ciocolata-1plic
  • ciocolata menaj-0,2 kg
  • unt-o,1 kg
  • lapte-0,3 l
  • smantana dulce-0,2 l
  • nuca-0,1
  • sirop
  • compot visine-0.7l
  • apa-0.3 l
  • zahar-10 linguri
  • coniac[de calitate]-0,1 l
  • glazura:
  • ciocolata menaj-0,2kg
  • smantana dulce-0,1kg
  • nuca-0,1kg

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenus, galbenusul se bate cu 3 linguri de zahar, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar, dupa care se adauga galbenusul, faina si cacao amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza, se adauga compozitia intr-o forma de tort tapetata in prealabil cu unt si faina si se introduce in cuptorul incins la 160 de grade circa 20-30 minute. Se lasa la racit dupa care se taie in trei straturi.

Crema:

Se dizolva budinca si cacao in putin lapte, iar restul se pune la foc [mic] impreuna cu smantana ciocolata si se amesteca continuu pana ce se topeste complet ciocolata, se adauga amestecul de bucinca amestecandu-se pe foc circa un minut. La sfarsit se adauga untul si nuca maruntita si se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Sirop:

Siropul de la compot se scurge si se pune la fiert impreuna cu apa si zaharul, dupa care se raceste si se adauga coniacul. Se scot simburii la visine apoi se tin sa se scurga un timp.

Montare:

Prima foaie de blat se insiropeaza, se adauga 1/2 din cantitatea de crema, se aseaza 1/2 visine, urmatoarea foaie se procedeaza la fel, iar ultima foaie doar se insiropeaza.

Glazura:

Smantana si ciocolata se dizolva la foc mic iar aceasta se adauga cu o lingura uniform peste tort.Cu nuca maruntita se tapeteaza marginile tortului.

Nota:

Cu putina ciocolata alba rasa sau topita se poate decora sau scrie pe el.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise