TORT DE CIOCOLATA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat.8 oua
  • 8 ling.zahar
  • 2 ling.nuca macinata
  • 2 ling.cacao
  • 5 ling.faina praf de copt.crema.1 litru lapte
  • 2 budinci de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • 250 gr.margarina
  • 10 ling.zahar.

Mod de preparare

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina si praful de copt.Se tapeteaza o forma de tort si se toarna compozitia se coace usor.Crema.se fierb budincile cu 850 ml.lapte si zaharul se lasa deoparte sa se raceasca ,se bate frisca cu restul de lapte .Margarina se freaca spuma si se adauga crema de budinca cate o lingura si la sfarsit frisca.Blatul se taie in trei si se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar si se umple cu crema.La sfarsit se orneaza la alegere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise