Tort de ciocolata cu migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-10 bucati): 175 g zahar,
  • 6 oua (separate galbenusurile de albusuri),
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 50 g faina,
  • 25 g cacao pudra,
  • 25 g zeamil (sau amidon),
  • 75 g migdale prajite,
  • tocate marunt.
  • Pentru crema: 1 ou intreg,
  • 150 g zahar,
  • 15 g cacao pudra,
  • 25 g faina,
  • 275 g frisca batuta.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza 3 forme rotunde pentru tort (diametrul: 22 cm). Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si sarea, aproximativ 5 minute, pana ce devin spumoase.

Faina, pudra de cacao si zeamilul (amidonul) se amesteca si se incorporeaza putin cate putin in spuma de galbenusuri. Se bat albusurile, se ia mai intai putina spuma, se amesteca cu galbenusurile, dupa care se rastoarna compozitia peste restul de albusuri batute, se amesteca, foarte usor, cu lingura.

Se intinde aluatul in cele 3 forme unse si infainate si se coace 25-30 de minute in cuptorul incins.

Se desprind blaturile de pe margini cu un cutit, se rastoarna pe o hartie curata, peste care s-a presarat zahar, si se lasa 5 minute sa se raceasca.

Pentru crema, se bat ouale cu zaharul si se incorporeaza faina amestecata cu pudra de cacao si 150 ml apa. Se pune crema pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, amestecand intruna. Cand se ingroasa si devine neteda, se da de-o parte si se lasa sa se raceasca.

Se incorporeaza si frisca batuta in crema, se ung 2 blaturi, se aseaza toate 3 unul peste celalalt, si cu restul de crema se unge toata suprafata tortului. Pe margini, de jur imprejur, se presara migdalele prajite si se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise