Tort de ciocolata cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Nuca 300 g
  • Ciocolata menaj 300 g
  • Zahar 200 g
  • Unt 100 g
  • Oua 5 buc
  • Amidon 3 linguri
  • Cafea 1 ceasca (preparata)
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahar vanilat 2 plicuri
  • Glazura
  • Ciocolata menaj 125 g
  • Smantana 100 ml

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron zaharul, oualele, nucile tocate si o ceasca de cafea pregatita inainte (neindulcita). Ciocolata si untul se topesc la bain-marie impreuna dupa care se toarna peste compozitia de mai sus si se amesteca. Apoi se incorporeaza praful de copt, amidonul si zaharul vanilat. Se amesteca usor pana devine o compozitie omogena care se pune apoi intro forma de tort si se da la cuptor aproximativ 50 min in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru glazura se incalzeste smantana impreuna cu ciocolata rasa, amestecandu-se pana se topeste ciocolata, dupa care se toarna pe tort.

Se poate servi rece si glazurat cu ciocolata sau frisca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise