Tort de ciocolata cu ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingurita de sirop de glucoza (optional)
  • Crema
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 300 g ricotta
  • 2 linguri de coaja de portocala
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Montarea tortului
  • 150 g ciocolata

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la 350°F. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se bat iar, pana se intaresc, ca la bezea. Se pun galbenusurile sparte si faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, de jos in sus sa nu iasa aerul din albusuri. Se pune blatul intr-o forma cu diametrul 16 cm unsa si tapetata cu faina. Se pune la copt aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scos se lasa 5 minute in forma, se scoate, se lasa la racit, se taie in 3.Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g si, pe o hartie de diametrul blatului se face un disc din ciocolata topita la bain marin. Problema e ca dureaza foarte mult pana se intareste si poate fi dezlipit de pe hartia de copt. O alta varianta este aceea de a unge cu ciocolata fundul tortului si de a-l da la frigider 10-15 minute pana se intareste.

Se pun la foc mic, intr-o craticioara non-stick, ingredientele pentru sirop. Cand incep sa fiarba se reduce temperatura astfel incat sa nu dea pe afara. In cazul in care nu aveti o craticioara din teflon trebuie amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

Se rade coaja de la o portocala. Se amesteca branza ricotta cu coaja de portocala, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se gusta si se ajusteaza cantitatile dupa preferinta.

Se pune ciocolata ramasa sa se topeasca la bain marin. Pe un platou se pune discul de ciocolata (sau felia de blat cu fundul de ciocolata) si se insiropeaza cu o treime din sirop. Se pune jumatate din branza, apoi urmatoarea felie de tort, se insiropeaza. Se unge a doua felie de blat cu cealalta jumatate de crema peste care se pune ultima felie de blat care se insiropeaza. Peste tort se toarna ciocolata topita. Se poate decora cu flori din ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise