Tort de ciocolata Maryaly

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema:
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 100g cacao
  • 2 pachete unt
  • visine din visinata
  • coaja de portocala din zahar
  • stafide inmuiate in esenta de rom
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 300g zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana nuci tocate
  • 9 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si cacao si se pun pe foc amestecand cu telul continuu pana se desprinde de pe vas.Separat 2 pachete de unt se freaca bine si se adauga in crema racita.

Blatul se prepara astfel:se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga cate o lingura de apa clocotita frecandu-se continuu pana se face spuma.Se adauga faina si albusurile batute spuma,doua linguri de cacao si nucile.

Se coace intr-o cratita de 5 l.

Blatul se insiropeaza cu sirop de visine sau sirop de zahar ars.

In crema se adauga visine si stafide si coaja de portocala.

Se decoreaza cu frisca si cu c te duce imaginatia.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise