Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:200gr.ciocolata culinara neagra
  • 5 oua
  • 150gr.zahar
  • 100gr.unt
  • 100gr.nuca macinata
  • 80gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:250ml smantana pt.batut
  • 6 linguri zahar
  • Glazura:200gr. ciocolata neagra
  • 2 linguri unt
  • Decor:bomboane colorate,nuca de cocos colorata,1 Physalis.

Mod de preparare

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca.

2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine si toarna peste ciocolata topita.

3)Adauga faina,nuca si praful de copt,adauga albusele batute tare.

4)Unge o forma rotunda cu unt si tapeteaza cu faina,au foloseste hartie vegetala....toarna blatul si lasa la copt 40-45 min.

5)Rece se taie in 2.pe mijloc.Pt.crema:bate smantana cu zaharul pt. frisca si umple tortul.

6)pt. glazura:topeste ciocolata rupta in bucati cu untul,cand se raceste imbraca tortul.

Am decorat cu bomboane de diferite culori,am facut acest tort pt.copii prietenilor mei,adora ciocolata si bomboanele...am servit cu inghetata!Am pus un Physalis in mijloc,acest fruct exotic ii place mult sotului,am cumparat jumate de kg. numai pt.el!

Physalis Angulata,este originar din Amazonia,Brazil.E din fam.Solanacee,fructul are un gust dulce,putin acid.Se consuma natural,dar si la prepararea dulciurilor,sosurilor pt.salate si carne.Bogat in vitaminele A,C,fosfor si fier.....Medicinal:purifica sangele,diminueaza taxele de colesterol,reumatismul,bolile de piele,vezica,rinichi si ficat,brazilieni folosesc chiar si frunzele si radacinile.......

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise