Tort de ciocolata si cafea

Reteta de tort de ciocolata si cafea. Tort de ciocolata si cafea reteta pas cu pas. Reteta de tort de ciocolata. Reteta de tort de cafea. Retete de torturi.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 g ciocolata alba rasa fin
  • esenta de vanilie
  • o jumatate de pliculet praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g unt
  • 1 lingura cu ness

Mod de preparare

Reteta de tort de ciocolata si cafea este preferata mea. Imi plac in general dulciurile cu ciocolata si cafea, iar tortul asta este unul dintre cele mai bune.

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri . Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragz tapetată cu hârtie de copt . Se coace cam 20-25 de minute ( se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Între timp se face crema : se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata . Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă .

Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou .

Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.

Va asigur, reteta de tort cu ciocolata si cafea merita incercata, este absolut grozava. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise