Tort de ciocolata si pere, fara faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 85 gr unt sau margarina Rama, plus 1 lingura pentru unsul tavii
  • • 85 gr zahar brun, plus 2 linguri pentru tava
  • • 90 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • • 1 lingura rom
  • • 3 oua, separate
  • • 85 gr alune de padure, coapte si maruntite
  • • 4 pere bine coapte, decojite, injumatatite si curatate de samburi
  • • zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare

1. Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul unei tavi rotunde cu baza detasabila.Aseaza cercul din foaia de copt pe fundul tavii use cu unt, apoi periaza din nou baza tavii cu unt.Tapeaza tava cu 2 linguri zahar, inlaturand excesul.

2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Topeste ciocolata si untul/margarina la bain-marie,incorporeaza romul, apoi lasa-le sa se raceasca.Amesteca galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa, apoi inglobeaza ciocolata si alunele de padure.

3. Intr-un bol separat, bate albusurile spuma.Incorpreaza o lingura plina de albusuri in amestecul cu ciocolata, apoi incorporeaza cu grija restul de albusuri in 2 transe.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita.Aranjeaza perele deasupra, cu partea taiata in jos.Coace prajitura 40 minute, pana cand perele s-au inmuiat, iar aluatul s-a facut.Lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava, apoi pune-o pe o farfurie de servire si lasa-o sa se raceasca complet.Pudreazaol cu zahar pudra si serveste-o.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise