Tort de ciocolata suprapus

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 20 albusuri, 400 g zahar, 4 galbenusuri, 80 g faina, 100 g cacao si o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
  • Pentru crema: 600 g zahar, 180 g cacao, 200 ml lapte, 16 galbenusuri (cele ramase de la blat), 2 cutii crema mascarpone

Mod de preparare

Blat: Se fac 2 blaturi. pentru fiecare blat se bat 10 albusuri spuma pana se intaresc, dupa care se adauga zaharul, 2 galbenusuri, 40 faina, 50 cacao si jumatate lingurita praf de copt. Se amesteca foarte bine toate ingredientele si se pun intr-o forma de tort tapetata. Se da la cuptor incins in prealabil la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute. De preferat, al doile blat sa il coaceti intr-o forma mai mica. Eu nu am avut si am taiat din al doilea blat de pe margine un cm.

Crema: Se face toata crema astfel: Se amesteca zaharul cu cacao, dupa care se adauga laptele si cele 16 galbenuusuri ramase de la blaturile de tort, pana se face o pasta omogena. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se incheaga si devine ca o smantana mai groasa. Se lasa pana se raceste de tot si se amesteca cu cele 2 cutii de mascarpone.

Dupe ce s-au racit cele 2 blaturi, se taie cel mare pe din doua, se unge bine cu crema, se pune cealalta jumateta peste si acoperiti tot tortul cu crema. Se da la frigider 10 min, dupa care se taie si blatul mai mic pe din doua se pune deasupra tortului, se unge cu crema, se pune si jumatatea cealalta si se acopera iar tot torul cu crema.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise