Tort de clatite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura am facut o crema: 3 galbenusuri
  • 85g de zahar
  • 500ml lapte rece
  • 60gr de faina
  • coaja rasa de la o lamaie si o lingurita rasa de scortisoara.pt. sirop 50g de zahar pt.ars si 50g de apa.3 albusuri si 100gr de zahar pentru decorare

Mod de preparare

Prima data facem siropul pt a avea timp sa se raceasca.Intr-un vas mic ardem cele 50 de grame de zahar si turnam apa peste el.Lasam la foc mic timp suficient pt a se topi zaharul.Crema se face in felul urmator:se bat bine galbenusurile cu zaharul,dupa care adaugam laptele putin cate putin mestecand bine.Adaugam faina in ploaie si mestecam in continuare pana se face o masa omogena.Punem coaja de lamaie si scortisoara.Se introduce in microunda la puterea maxima 3 minute,dupa care se scoate se mesteca bine si se introduce din nou alte 3 minute.Se scoate se mesteca bine si se lasa la racit.Umplem clatitele cu aceasta crema si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor si unsa cu putin unt.Daca vreti se poate pune orice crema sau dulceata.Eu le-am intercalat si le-am pus unele peste altele.Se insiropeaza foarte putin cu sirop de zahar ars si se baga la cuptor, pana batem albusurile cu zaharul.Cand e gata bezeaua de albusuri scoatem clatitele de la cuptor si decoram cum ne place .Introducem din nou tava la cuptor pentru 10 min.aprox.atat cat sa se rumeneasca bezeua.POFTA BUNA

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise