Tort de clatite cu crema de mascarpone si mure

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 clatite (aluat: 3 oua, lapte,100 ml.apa, faina si 2 linguri de zahar)
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml topping de mure
  • 6 linguri de zahar
  • Decor:
  • zahar pudra
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Se fac 10 clatite din aluatul de mai sus. Se bat ouale si apoi se adauga apa, laptele, zaharul si faina si se amesteca pana devine un aluat destul de consistent. Se prepara apoi crema din mascarpone care se amesteca cu toppingul de mure si zaharul pana devine consistenta. Se introduce in frigider pana se racesc clatitele.

Asamblare:

Se pune prima clatita si peste se pune 1 lingura de crema si se intinde, apoi se pune a 2 a clatita si alta lingura de crema si tot asa pana se termina clatitele. Peste clatita deasupra se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara in pudra.

Sfat:

Nu se pune crema pe clatitele calde deoarece se lichefiaza crema si nu vor sta lipite clatitele peste crema. Apoi cu clatitele calde zaharul si scortisoara se vor umezi. Tortul se va pastra in frigider si se va servi rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise