Tort de cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 oua
  • 200 g cocos
  • 200 g nuca
  • alune sau migdale macinate
  • 100 g ciocolata menaj
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Blat 1: 6 albusuri se bat spuma, se adauga 150 g zahar tos si se bat foarte bine. Se adauga 200 g cocos si se coace la foc potrivit.

Blat 2: aceleasi ingrediente ca si la blat 1, cu nuca, alune sau migdale in loc de cocos.

Se pot coace blaturile impreuna in cuptor cu ventilatie si economisesti timp.

Crema: 12 galbenusuri se freaca pe aburi cu 200 g zahar. Cand e infierbantata compozitia, se adauga 100 g ciocolata menaj. Crema este gata cand se intinde intre degete ca un caramel.

In crema rece se adauga 200 g unt. Se aseaza tortul pe tava: blat 1, crema, blat 2, crema si se orneaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise