Tort de fructe

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 l iaurt
  • -0,5 l frisca
  • -0,5 kg zahar
  • -1 compot ananas
  • -0,3 kg capsuni
  • -2 plicuri zaher vanilinat
  • -40 gr gelatina(4 pliculete)
  • -1 fruct kiwi
  • -optional 0,5 l frisca pt ornat

Mod de preparare

Se mixeaza iaurtul cu zaharul,se toaca marunt ananasul din compot,capsunile(pastrati 2-3 pt ornat),se adauga la iaurtul dulce;in zeama de la compot se pune gelatina la inmuiat pina devine ca un jeleu;se bate frisca pina devine tare,se aromeaza cu vanilina si se adauga la compozitia cu iaurt;se pune vasul cu gelatina pe baie de abur pina ce gelatina se lichefiaza dar nu treb sa dea in clocot,apoi se da la racit.Se tapeteaza cu folie alimentara o forma de tort,din capsunile pastrate si kiwi se fac ornamente pe fundul formei;se incorporeaza gelatina rece in compozitia cu iaurt si frisca si se toarna in forma de tort apoi se da la frigider pt 2 ore.Dupa 2 ore se rastoran pe un suport sau farfurie mare,se scoate forma(cratita),se desprinde usor folia si optinal se mai poate orna cu frisca batuta si indulcita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise