Tort de fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 11-12 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf copt
  • 500 ml lapte dulce
  • o budinca
  • 1 plic gelatina (preferabil rosie)
  • fructe (o banana
  • portocale
  • kiwi
  • visine)

Mod de preparare

Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza cu faina si se pune deoparte. Se aprinde cuptorul pentru a se incalzi cat se prepara blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat cu mixerul pana obtinem o spuma. Apoi se adauga zaharul treptat, apoi esentele. Apoi se pun galbenusurile unul cate unul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga faina treptat. La sfarsit se stinge o lingurita de praf de copt cu putin otet si se adauga in compozitie.

Se toarna compozitia obtinuta in tava unsa si se introduce la cuptor pentru 30 minute.

Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa putin la racit. Apoi se inteapa suprafata blatului cu o scobitoare sau cu furculita si se insiropeaza (cu apa si zahar sau cu zeama din compot).

Separat se prepara budinca si se toarna peste blat.

Peste budinca se pun fructele iar peste fructe se toarna gelatina. Se lasa la racit apoi se poate pastra la rece in frigider.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise