Tort de fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 cutii smantana(1 kg frisca lichida)
  • o lamaie
  • 1 kg banane
  • 1 compot de ananas
  • 5 galbenusuri
  • o cana nuci(alune) prajite
  • 10 pachetele zahar vanilinat
  • 1 cana zahar
  • 1,1/2 pahar lapte
  • 40 grame gelatina

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun pe foc; cand dau in fiert se adauga gelatina, pe care am dizolvat-o in zeama de la compot si se mai fierbe putin.

Separat se taie fructele in bucati; o parte din fructe se aseaza pe fundul unei cratite umezite cu apa, iar restul se adauga in compozitia racita, plus trei sferturi din frisca, coaja si zeama de la lamaie, zaharul vanilinat, nucile. Apoi se pun toate in cratita si se dau la frigider vreo 2 -3 ore sa se intareasca; apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu restul de frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise