Tort de grapefruit

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 150 g faina
  • 60 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 20 ml lichior; crema: 10 g gelatina
  • 250 g smintina
  • 250 g brinza de vaci
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 150 g frisca batuta
  • 2 buc. grapefruit
  • un plic glazura incolora

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit.

Pentru crema: se moaie gelatina. Smintina se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si 2-3 plicuri zahar vanilat. Se incorporeaza gelatina si frisca batuta. Se pune peste blat.

Se decojesc fructele si se asaza felii una linga alta. Se pepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna desupra. Se da tortul 4 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise