Tort de iaurt

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Iaurt de/cu fructe 1000 ml(mai consistent, nu de baut!)
  • Frisca 3 plicuri (pulbere)
  • Lapte cantitatea mentionata pe plicul de frisca
  • Gelatina 6 plicuri (gelatina maruntita)
  • Zahar 150 g
  • Pentru blat:
  • Zahar 10 linguri
  • Ulei 10 linguri
  • Lapte 10 linguri
  • Bicarbonat 1 lingura (stins cu otet)
  • Ou 1 buc
  • Faina cat cuprinde

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca ingredientele intrun bol pana devine o coca numai buna de intins, apoi se intinde in forma rotunda sau in ce forma doriti sa fie tortul, se pune in tava si se da la cuptor (la foc potrivit) incalzit in prealabil pana se coace. Se coace repede.

Tortul:

Se pun 3 plicuri de gelatina pt iaurt la inmuiat in apa rece dupa indicatiile de pe plic. La foc mic se incalzeste putin iaurt amestecat cu zaharul doar pana se topeste acesta din urma, apoi se amesteca cu restul de iaurt si gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic. Se toarna in forma de tort si se da la rece pana se intareste. Intre timp se pune la inmuiat celelalte 3 plicuri de gelatina care se amesteca cu frisca preparata din 2 plicuri, conform indicatiilor de pe plic. Se da la rece pana se intareste stratul de iaurt dupa care se toarna in forma de tort peste stratul de iaurt apoi se pune deasupra blatul si se da la rece pana se intaresc toate definitiv. Un plic de frisca se opreste pentru ornat. Dupa ce s-a intarit tortul se scoate din forma, bineinteles cu blatul la baza, si se orneaza cu frisca preparat intre timp.

Este excelent pentru vara si mai ales pt copii! Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise