TORT DE INGHETATA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 400-500 g frisca,
  • 2 linguri cacao,
  • alune,
  • migdale,
  • nuci,
  • ciocolata de casa;

Mod de preparare

1.Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile ,unul cate unul, si esenta de vanilie. Se incorporeaza frisca si compozitia se separa in trei; o parte se amesteca cu cacao, o parte cu nuci macinate,migdale macinate si alune macinate si o parte cu esenta de vanilie.

2.Se suprapun compozitiile intr-o cratita, cu straturi intermediare de ciocolata rasa. Se lasa la congelator pentru 6-12 ore. Se orneaza cu frisca, fructe din compot si ciocolata rasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise