Tort de inghetata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750g. de capsuni,
  • 1l. inghetata de vanilie,
  • 2 pachete foi de napolitana cu ciocolata, a cate 125g. fiecare.

Mod de preparare

Capsunile se spala si se curata,125g. se pastreaza pentru ornat.200g.de fructe se zdrobesc, restul se taie bucati.O forma de tort se tapeteaza cu folie si se umple cu pireul de fructe.Se lasa 20 min. la congelator.Se amesteca bucatile de capsuni cu inghetata,1/3din amestec se toarna in forma si peste se presara foi de napolitana .Se continua cu umplutura si foi. Ultimul rand sa fie napolitana.Se congeleaza o noapte.Se decongeleaza,se rastoarna din forma,se ia folia si se orneaza cu sferturi de capsuni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise