Tort de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 100 g amidon
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 250 g zahar farin
  • 200 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita lichior de lamaie (Limoncello)

Mod de preparare

Lasati la temperatura camerei untul taiat cuburi pana devine moale dupa care amestecati cu 230 g zahar pana devin o crema spumoasa. Separat bateti ouale si galbenusurile, dupa care le amestecati cu crema de unt, adaugati amidonul si faina(100g) cernute, coaja de lamaie si limoncello, amestecati totul bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Cu untul ramas ungeti o forma de tort, tapetati cu faina ramasa, adaugati compozitia de tort.

Introduceti in cuptorul incins 180°C timp de 50 minute.

Lasati tortul sa se raceasca, presarati zahar farin (20)g deasupra si pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise