Tort de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 g faina
  • 100 g amidon
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 250 g zahar farin
  • 200 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita lichior de lamaie (Limoncello)

Mod de preparare

Lasati la temperatura camerei untul taiat cuburi pana devine moale dupa care amestecati cu 230 g zahar pana devin o crema spumoasa. Separat bateti ouale si galbenusurile, dupa care le amestecati cu crema de unt, adaugati amidonul si faina(100g) cernute, coaja de lamaie si limoncello, amestecati totul bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Cu untul ramas ungeti o forma de tort, tapetati cu faina ramasa, adaugati compozitia de tort.

Introduceti in cuptorul incins 180°C timp de 50 minute.

Lasati tortul sa se raceasca, presarati zahar farin (20)g deasupra si pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise