Tort de lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 400 g zahar
  • 2 pachete de unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lamai
  • Ornat:
  • 500 g frisca
  • 100 g ciocolata alba rasa
  • feliute de lamaie
  • frunze de menta
  • cateva perlute
  • nuca de cocos alba(optional)

Mod de preparare

Crema:

700 ml lapte cu 200 grame de zahar si ciocolata rupta bucatele se pun la foc.Cand incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata in 50 ml lapte rece si se lasa pe baie de aburi pana se ingroasa,mestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se adauga coaja si zeama de lamaie dupa gust si se lasa la racit.

In acest timp se freaca untul cu 200g zahar pudra pana devine ca o spuma,si se adauga crema racorita(putin cate putin).Se tine la frigider 1-2 ore.

Blaturile daca sunt cumparate,nu se insiropeaza,pentru ca se moaie de la crema.Se umple tortul cu aceasta crema,se orneaza cu frisca,ciocolata,feliute de lamaie,nuca de cocos,frunzulite de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise