Tort de lamaie si smantana degresata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Blat si crema: 6 foi de gelatina, 750 gr. smantana degresata, 100 gr. zahar, 1 pachet de zahar vanilat, suc si coaja de la o jumatate de lamaie, 250 ml. frisca, un blat de biscuit (tort), 6 linguri de Sherry
  • Ornament: 150 ml. frisca, 1 pachet de intaritor de frisca, zahar pudra, felii de lamaie, frunzulite de menta

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece. Smantana degresata cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si coaja, se amesteca bine. Se stoarce gelatina si se pune la foc mic sa se topeasca si se toarna peste crema cu grija. (Nu tot dintr-odata). Se bate frisca tare si se amesteca cu crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise