Tort de lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 1 ou
  • 50 gr. miere
  • 1 virf cutit bicarbonat
  • faina cit cuprinde (cca 100 gr.); pentru crema: 250 gr. unt
  • 250 gr. zahar
  • ½ l lapte
  • 3 linguri faina
  • coaja si zeama de la o lamiie mare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe fundul cratitei intoarse cu gura in jos. Pentru crema se desface untul cu lingura. Separat, se amesteca faina cu putin lapte. Se pune la foc foarte mic si se continua adaugarea laptelui, amestecind incontinuu pina se obtine o pasta consistenta. Dupa racire se adauga si untul desfacut, se freaca bine totul si se pune zeama si coaja de lamiie. Se unge foile, se imbraca tortul si se orneaza cu felii de lamiie. Se incalzester usor putina miere care se scurge din lingura pe deasupra tortului pentru ornat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise