Tort de Marmura

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Necesar ptr. blaturi :
  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • jumate cana de nuci taiate sau alune (dupa preferinta )
  • 2 linguri de cacaua
  • Ptr. crema avem nevoie de :
  • 250 gr .zahar
  • 50 ml apa
  • 50 gr cacaua
  • 5 galbenusuri de oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 gr rama sau unt

Mod de preparare

Se face un blat maro care se coace in forma rotunda, si se coace un blat alb in forma dreptunghiulara.

Pt. blat maro - Albusul de la 6 oua se bate spuma tare .

Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri de zahar . Se amesteca albusul spuma cu galbenusul frecat si se adauga treptat 6 linguri de faina in care amestecam si cele 2 linguri de cacaua si praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Se amesteca usor pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de forma rotunda si se da la cuptorul preincalzit unde se coace .

Ptr. blat alb - Se face la fel ca la blatul maro dar nu punem cacaua si coaja de lamaie. In rest e identic metoda de preparare.

Blatul alb se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor.

Crema - 250 gr zahar cu 50 gr cacaua si cu 50 ml de apa se fierbe sirop si se adauga la el asa fierbinte 5 galbenusuri de oua frecate cu 3 linguri de zahar spuma si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la racit. Cand se raceste adaugam o rama (sau unt ) frecata si amestecam bine .

Blatul maro se taie in 2 si baza se insiropeaza (facultativ), si se unge cu crema. Blatul alb se unge deasupra cu crema si se taie in fasii de cca 3 cm latime ,in lungime si se aplica pe mijlocul blatului maro cu partea unsa inspre interior (sub forma de spirala). Cand se tarmina fasiile albe (sa nu iasa peste baza tort) se unge cu crema deasupra si se aplica palaria tortului. Se poate unge si in exterior cu crema si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia si dupa pofta inimii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise