Tort de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 200g zahar
  • 6 oua
  • 100g faina
  • 1 pachet praf frisca

Mod de preparare

Se curata merele si se taie feii.

Pe fundul unui vas se aseaza feliile de mere. In prealabil cratita se tapeteaza cu 5-6 linguri de zahar caramelizat.

Blatul se face din cele 6 oua, 6 linguri de zahar pudra si 6 de faina care se toarna peste mere.

Se coace la foc potrivit si se lasa sa se raceasaca in cuptor. Dupa ce s-a racit, se scoate din cratita si se insiropeaza cu sirop caldut. Se poate orna cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise