TORT DE MERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250g.faina
  • 200g.unt
  • 100g. zahar ,
  • 100g. nuci macinate,
  • 1 plic zahar vanilat;
  • Pentru crema:
  • 500g. zahar,
  • 500 g. mere ,
  • 140g. nuci,
  • 140 g. fructe confiate , (din comert)
  • 500g. frisca;

Mod de preparare

1. Se face un aluat din ingredientele de mai sus, care se imparte in patru. Se intind 4 foi rotunde, se asaza in forme de tort si se coc in cuptor.

2. Se pun la fiert 500 g. zahar cu 150 ml apa si 500 g de mere date pe razatoare si se fierb, pana ce merele s-au inmuiat; se adauga nucile prajite in cuptor si apoi macinate si fructele confiate taiate cubulete. Se continua fierberea, pana ce compozitia este legata bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca,apoi se umplu cele patru foi si se acopera cu frisca batuta.Se orneaza dupa plac, cu fructe confiate sau fructe proaspete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise