Tort De Mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 ouă,
  • 550 g zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 kg mere,
  • arome
  • 1 pachet margarină sau unt

Mod de preparare

Se topesc 300 g zahăr, apoi peste zahărul fierbinte se pune untul, acesta se topeşte. Se pun merele întregi, curăţate de coajă şi seminţe, se mai pun felii de mere printre merele întregi. În mijloc se pune zahăr şi nuci.

Separat se face un pandişpan din:

8 ouă

250 g zahăr

1 cană făină

Se bagă merele la cuptor ca să se mai înmoaie, se pune apoi pandişpanul şi se bagă la cuptor 30 minute.

Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe platou cît este fierbinte, lăsându-se în cratiţă fără a se ridica până nu s-a răcit, apoi se mai ţine un pic la frigider.

Se ornează cu frişcă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise