Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere - 10 buc
  • zahar - 10+3 linguri
  • oua - 10 buc
  • faina - 10 linguri
  • unt - 10 cubulete
  • dulceata
  • esenta rom

Mod de preparare

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar.

Se curata merele de coaja si se da scoate mijlocul lasand merele intregi. Se aseaza in oala pregatita si se pune in mijlocul lor cubuletul de unt si cate o lingurita de dulceata. Se dau la cuptor 10 minute.

Intre timp se prepara aluatul: se bat separat albusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, apoi cele 10 linguri de faina si apoi galbensurile, de asemenea batute.

Compozitia se toarna peste merele calde si se da la cuptor pana se rumeneste (aprox. 20-30 minute).

Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna pe un platou si se insiropeaza.

Siropul: apa, zahar, rom dupa gust.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise