Tort de mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere(nu prea mari)
  • 10-12 linguri de zahar
  • 3-4 linguri faina
  • 1/2 plic fraf de copt
  • 3-4 oua
  • margarina

Mod de preparare

Se topeste zaharul (7-8 linguri) intr-o cratita pana devine maroniu si se lasa la racit. Merele se curata si se scoate mijlocul. Cand s-a racit zaharul (de tot) se pune un strat subtire de margarina peste el, si apoi de aduga merele(intregi). Se pune vasul la cuptor pana cand merele sunt aproape coapte.

Se poate servi cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise