Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 pachet margarina
  • Blatul:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan gem sau dulceata
  • 1/2 kg frisca

Mod de preparare

Se unge tava cu margarina, se tapeteaza cu zahar, se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul. Se asaza merele taiate felii, presarate cu zaharul ramas si zaharul vanilat si se da la cuptor pentru 15 minute, dupa care se intinde blatul:

Se bat galbenusele cu zaharul, se adauga uleiul, praful de copt si faina, la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se da la copt. Se rastoarna pe un platou, se lasa la racit, se intinde un strat de gem sau dulceata, apoi se orneaza cu frisca

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise