Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 mere
  • depinde de marime
  • 200 g unt
  • 9 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • frisca
  • optional visine (din compot) sau nuci

Mod de preparare

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci.

Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.

Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.

Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.

Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca. Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise