Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * mere ionatan, nr in functie de marimea tavii in care facem
  • * 1/2 pachet unt/margarina
  • * 150 gr zahar si 3 linguri
  • * 3 oua
  • * 3 linguri faina
  • * zahar vanilat
  • * coaja lamaie
  • * frisca dupa preferinta

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta

Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.

Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.

intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.

punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.

# daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina

# in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise