Tort de mere cu crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat : 6 oua , 6 linguri de faina , 6 linguri de zahar , 6 linguri de ulei , coaja rasa de la o lamaie , 1 praf de copt , 1 pic de sare
  • Pentru crema de ciocolata : 3 oua ,un pic de sare , 150g zahar , 125g faina , 100g amidon ,700ml lapte rece , 400g ciocolata de care preferati
  • Pentru ornare: 3 mere frumoase , 1 portocala , 2 plicuri de gelatina pt. tort , zahar 75g , sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile frecate cu putina sare si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie . Se adauga faina si praful de copt in ploaie dupa ce au fost cernute si se amesteca usor de jos in sus iar la sfarsit se mai adauga coaja de lamaie rasa . Se toarna in forma de copt ( rotunda , dreptunghiulara etc.) si se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 45 min.

CREMA DE CIOCOLATA : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se vor amesteca cu sarea , 25g de zahar , faiana , amidonul diluat in putin lapte rece . Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi racit pana la temperatura camerei . In compozitia obtinuta se pune ciocolata maruntita si se pune pe foc , se amesteca continu pana se ingoasa . Crema astfel obtinuta se lasa la racit dupa care se amesteca foarte usor cu albusurile batule spuma cu restul de zahar (125g).

ASAMBLREA : Dupa ce sa racit blatul se taie in doua parti egale , se prepara un sirop din 75g zahar , 100ml apa si sucul de lamaie cu care se insiropeaza blatul . Crema se imparte in doua (3/4 - 1/4) . Se aseaza o felie de blat peste care se pune 3/4 din crema peste care se aseaza urmatoarea felie de blat se intinde 1/4 crema peste care se aseaza frumos feliile de mar stropite cu suc de lamaie si cele de portocala iar la sfarsit se toarna gelatina (pregatita conform instructiunilor) peste fructe .Se da la frigider pentru 2 ore cel putin .

VA UREZ POFTA BUNA !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise