Tort de mere cu crema si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 mere
  • 200 g zahar
  • 100 g nuci zdrobite
  • 50 ml apa
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas se pune zaharul cu putina apa si se lasa la foc mic amestecand mereu pana se caramelizeaza frumos fara sa se arda. Se adauga nucile.

Cu caramelul obtinut se tapeteaza un vas cu peretii mai inalti care va merge la cuptor.

Se aranjeaza frumos in vas peste caramel feliile de mere.

Se dau la cuptor, dar sa nu se inmoaie de tot. Intre timp se prepara crema astfel: se fierbe laptele cu esenta de vanilie.

Separat se amesteca ouale cu zaharul, apoi se toarna laptele in fir subtire si amestecandu-se continuu.

Se toarna compozitia de oua si lapte peste merele care sunt gata pe jumatate,apoi se da vasul din nou la cuptor pana se leaga crema.

Albusurile se bat bine cu zaharul , zaharul vanilat si zeama de lamaie si se pune sub forma de valuri peste crema.

Se mai da la cuptor cam 15 minute la foc mic pana se intareste bezeaua. E foarte bun servit rece.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise