Tort de mere cu frisca si blat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 1 cutie Hulala (500 ml)
  • 2 tablete mari de ciocolata amara (72% cacao, 200 gr)
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri de ulei din samburi de struguri
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incat sa il acopere in totalitate. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 6 linguri de zahar si se bat pina devine o bezea tare. Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 4 linguri de ulei, turnate ca la maioneza, apoi se pun cele 6 linguri de faina. Apoi albusul batut spuma in prealabil se amesteca usor de jos in sus in compozitia de oua cu faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptorul incins (180 g C) circa 45 minute. Vom verifica cu scobitoarea daca este copt aluatul. Dupa ce s-a copt, se rastoarna imediat pe un platou. Se lasa la racit, apoi se imbraca cu ciocolata pe care am topit-o inainte si in care am adaugat si frisca lichida (4 sau 5 linguri de frisca). Dupa ce s-a racit ciocolata de pe tort,adaugam din abundenta si frisca batuta si il ornam cum dorim. Este foarte gustos si fara frisca,dar mult mai bun cu frisca si cu ciocolata. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise