Tort de mere cu migdale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 6 lg indulcitor xilitol (se poate folosi aceeasi cantitate de zahar)
  • 4 lg migdale macinate
  • 3 lg faina
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 4 mere golden mari
  • 2 lg indulcitor
  • 400 ml apa
  • 3 lg indulcitor pt sirop
  • 800 gr smantana proaspata
  • 4 lg indulcitor pt frisca
  • 1 cub mic unt moale

Mod de preparare

Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Am dat la frigider. Am pornit cuptorul.

Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am pus intr-o craticioara, am adaugat 400 ml apa si le-am pus la fiert. Intre timp, am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat indulcitorul si am batut in continuare pana am obtinut o bezea lucioasa. Am adaugat unul cate unul, toate galbenusurile, le-am incorporat bine, apoi am adaugat migdalele macinate si faina. Cu o paleta de mixer, am amestecat manual compozitia.

Am pregatit o forma de copt, am asezat merele, cateva cubulete mici de unt si peste ele am turnat compozitia de oua. Am dat la cuptor pentru vreo 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, am scos blatul, l-am lasat sa se raceasca. Siropul de mere, fiert, l-am luat de pe foc, l-am strecurat si am adaugat indulcitorul. L-am lasat la racit.

Dupa ce s-a racit blatul de tort, l-am rasturnat pe un platou mare, cu partea cu mere in sus. L-am insiropat cu siropul de mere si apoi l-am imbracat si ornat cu frisca si ciocolata rasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise