tort de mere cu zahar ars.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 25 linguri de zahar
  • 7 linguri de ulei
  • 6-7 mere
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de faina
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Se pun 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita (sau in forma de tort) si se amesteca continuu, sa nu se arda tare. Apoi se opreste focul si se pun merele curatate si taiate felii mari, in zaharul ars cald. Intre timp se face blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare, treptat se pun si restul ingredientelor: galbenusurile, praful de copt stins cu otet, faina.

Se pune aluatul peste merele in zaharul ars si se da la cuptor 45-50 min. Cand se coace se scoate din cuptor, se lasa 20 min. in cratita si se rastoarna pe un platou astfel incat merele sa vina deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise