Se pun 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita (sau in forma de tort) si se amesteca continuu, sa nu se arda tare. Apoi se opreste focul si se pun merele curatate si taiate felii mari, in zaharul ars cald. Intre timp se face blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bate in continuare, treptat se pun si restul ingredientelor: galbenusurile, praful de copt stins cu otet, faina.
Se pune aluatul peste merele in zaharul ars si se da la cuptor 45-50 min. Cand se coace se scoate din cuptor, se lasa 20 min. in cratita si se rastoarna pe un platou astfel incat merele sa vina deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise