TORT DE MERE MARY

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2Kg de mere marime potrivită(câte încap pe fundul unei crătiţi de 3l)
  • -2 căni de zahăr
  • -un pachet de unt
  • -dulceaţă de vişine
  • -un pumn de nuci râşnite
  • - 6 ouă
  • - o cană făina
  • - un pachet zahăr vanilat
  • - un pachet praf de copt
  • - 2 linguri de ulei
  • - frişcă

Mod de preparare

Merele curăţate de coajă şi se seminţe, se umplu cu dulceaşă de vişine amestecată cu nucile râşnite, se aşează în cratiţă după ce am pus în ea o cană de zahăr.

Printre mere şi pe mere se pune untul tăiat cubuleţe.

Cratiţa se bagă în cuptorul încălzit şi se lasă până se coc merele. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Peste mere se toarnă pandişpanul care se prepară aşa:

Se separa albuşul de gălbenuş. Peste gălbenuşuri adăugăm cele 2 linguri de ulei, se amestecă uşor. Albuşurile se bat spumă,se adaugă a cana de zahar şi se bate in continuare, se adaugă un pachet de zahăr vanilat. Se bat foarte bine. Albuşurile bătute se adaugă peste gălbenuşuri încet , cu grijă, apoi se adugă încet o cană de făină şi un praf de copt. Se incorporează totul bine până când coca face băţicuţe, apoi se toarnă peste mere şi se bagă din nou la cuptor, până când se coce şi nu se lipeşte de scobitoarea cu care îl încercăm.

După ce îl scoatem din cuptor şi se răceşte puţin, îl răsturnăm pe un platou. După ce se răceşte de tot îl ornăm cu frişcă, sau cu frişcă şi ciocolată, sau cum ne pricepem mai bine şi îl punem la rece. Nu este nevoie de însiropare pentru că se însiropează de la mere.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise