tort de mere, pere, caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere 1,5kg /pere/caise
  • 1 lingura unt/margarina
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100g frisca

Mod de preparare

1.Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun in scobitura samburilor un pic de unt.

2. Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa.Se amesteca pana se omogenizeza.

Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut( cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada)

La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca cu o lingura foarte usor.(Daca va grabiti la amestecat, aluatul va cadea cand il scoateti din cuptor)

Cand totul e gata, adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava.

Dati tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de minute. Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, introduceti in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci tortul e gata.

Scoateti tava din cuptor, puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa se raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca sau orice altceva doriti sau aveti prin casa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise