Tort de miere cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pahar miere
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • ½ lingurita bicarbonat dizolvat intr-o lingura de zeama de lamiie
  • coaja rasa de lamiie
  • ½ pahar nuci macinate. Crema : 1 pahar nuci macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pahar smintina
  • 1 pahar zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile. Se adauga faina si se framinta bine. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina. Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie. Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate. Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise