tort de morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300gr morcovi rasi fin
  • 300gr nuci
  • 200 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 60 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • una lingurita praf de copt
  • 10 ml rom.

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul se adauga zeama de lamaie,morcovii rasi ,nucile macinate,romul,faina amestecata cu praful de copt,sarea.Albusurile se bat spuma si se adauga lejer la compozitia cu morcovi.Se tapeteaza o forma de tort cu diametru de 24 cm si se toarna in ea.Se da la cuptor preincalzit 40 minute.La scoatere din cuptor se presara cu zahar pudra si scortisoare (dupa preferinta)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise