Tort de Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 grame nuci macinate
  • 1+1/2 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 9 oua
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare - 4-5 litri - se face un sirop din apa si zahar, cand apa clocoteste se adauga nucile macinate si se fierb putin.

Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga treptat cacao, faina si vanilia, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile spuma.

Se coace la cuptorul preincalzit 40 min.

Se poate servi simlu sau cu dulceata de visine, mure, afine - o dulceata mai acrisoara, recomand - sau cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise