Tort de Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 grame nuci macinate
  • 1+1/2 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 9 oua
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mare - 4-5 litri - se face un sirop din apa si zahar, cand apa clocoteste se adauga nucile macinate si se fierb putin.

Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga treptat cacao, faina si vanilia, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile spuma.

Se coace la cuptorul preincalzit 40 min.

Se poate servi simlu sau cu dulceata de visine, mure, afine - o dulceata mai acrisoara, recomand - sau cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise