tort de nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g nuci
  • 5 oua
  • 175 g zahar pudra
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Mod de preparare

O tava de prajituri cu diametrul de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Nucile se macina fin, se separa albusul de galbenus. Galbenusul se amesteca cu zaharul 4 minute, cu mixerul, se adauga treptat untul, nucile, esenta de vanilie.

Se bat albusele tare, se adauga treptat in amestecul de mai sus, se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 min.

Se lasa la racit dupa care poate fi servita cu frisca si cu sirop de ciocolata, se poate servi si rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise