tort de nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g nuci
  • 5 oua
  • 175 g zahar pudra
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Mod de preparare

O tava de prajituri cu diametrul de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Nucile se macina fin, se separa albusul de galbenus. Galbenusul se amesteca cu zaharul 4 minute, cu mixerul, se adauga treptat untul, nucile, esenta de vanilie.

Se bat albusele tare, se adauga treptat in amestecul de mai sus, se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 min.

Se lasa la racit dupa care poate fi servita cu frisca si cu sirop de ciocolata, se poate servi si rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise