Tort de piscoturi cu ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g frisca batuta
  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 500 ml lapte fiert si racit la frigider(pt budinca)
  • 1 cutie compot de ananas taiat bucati
  • 1 plic cu praf de budica de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 125 g unt sau margarina Rama cu gust de rom
  • 3-4 linguri de visinata

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Prepari budinca conform instructiunilor de pe plic si freci cu crema de unt obtinuta anterior.

Ananasul il scurgi printr-o strecuratoare si amesteci zeama cu visinata.Fructele le incorporezi in crema obtinuta.Apoi amesteci totul cu jumatate din frisca batuta.

Piscoturile le rupi jumatati pe care immoi in zeama de compot.

In forma de tort cu margini detasabile(pui pe fundul formei staniol pentru a putea scoate apoi mai usor tortul)asezi jumatatile insiroapate de piscoturi,acoperi cu crema iar deasupra pui celelate jumatati de piscoturi insiropate.Acoperi cu frisca si ornezi dupa cum te indeamna fantezia.Pastrezi putina frisca pentru a netezi laturile tortului,dupa ce-l vei scoate din forma.

Lasi tortul la rece pana a doua zi,cand il vei scoate faorte usor din forma.

Este foarte gustossi racoritor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise