Tort de piscoturi cu cappuccino

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • - 1 plic budinca de ciocolata
  • - 400 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 3-4 linguri cappuccino clasic
  • - 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • - 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca lichida indulcita
  • - 4 lingurite cappuccino
  • - 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • - 1 lingurita unt

Mod de preparare

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.

Dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.

Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.

Imbracam tortul in frisca aromata.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.

Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise