Tort de piscoturi cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte
  • 1 plic gelatina Dr. Outker
  • 500 g frisca lichid
  • 1 cutie compot ananas (su orice alt compot dupa preferinta, chiar si amestecate)
  • 1 pachet piscoturi mic

Mod de preparare


Se freaca bine galbenusurile de ou cu zaharul intr-o cratita, dupa aceea se adauga laptele. Gelatina se pune la dizolvat in jumatate de cana cu apa. Cand s-a dizolvat se adauga cu ouale, zaharul si laptele. Se amesteca si se pun la foc mic aproximativ 5-10 minunte (pana se omogenizeaza compozitia). Se da la o parte de pe foc si se lasa la racit sau se poate pune cratita intr-un vas cu apa (pentru a se raci mai repede). Cand se raceste compozitia se amesteca cu frisca si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza. Intr-un vas cu diametrul de aproximativ 30 cm se pune folie pentru sandwich-uri de jur imprejur (sa fie acoperit interiorul vasului in totalitate). Pe fundul vasului se pot pune fructe pentru ornament. Peste ele se toarna 1/3 din compozitia facuta mai devreme. Peste compozitie se adauga piscoturi, peste ele bucatele de fructe si compozitie. Iar piscoturi (primul rand vertical iar al doilea orizontal pentru a se taia mai usor), fructe si ultimul strat de compozitie. Se lasa 24 de ore la frigider. Pentru a putea fi scos mai repede se pot insiropa piscoturile cu sirop de compot. Pentru a fi servit se rastoarna din vas pe un platou si se mai poate orna cu fructe sau ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise