Se freaca bine galbenusurile de ou cu zaharul intr-o cratita, dupa aceea se adauga laptele. Gelatina se pune la dizolvat in jumatate de cana cu apa. Cand s-a dizolvat se adauga cu ouale, zaharul si laptele. Se amesteca si se pun la foc mic aproximativ 5-10 minunte (pana se omogenizeaza compozitia). Se da la o parte de pe foc si se lasa la racit sau se poate pune cratita intr-un vas cu apa (pentru a se raci mai repede). Cand se raceste compozitia se amesteca cu frisca si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza. Intr-un vas cu diametrul de aproximativ 30 cm se pune folie pentru sandwich-uri de jur imprejur (sa fie acoperit interiorul vasului in totalitate). Pe fundul vasului se pot pune fructe pentru ornament. Peste ele se toarna 1/3 din compozitia facuta mai devreme. Peste compozitie se adauga piscoturi, peste ele bucatele de fructe si compozitie. Iar piscoturi (primul rand vertical iar al doilea orizontal pentru a se taia mai usor), fructe si ultimul strat de compozitie. Se lasa 24 de ore la frigider. Pentru a putea fi scos mai repede se pot insiropa piscoturile cu sirop de compot. Pentru a fi servit se rastoarna din vas pe un platou si se mai poate orna cu fructe sau ciocolata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise