Tort de piscoturi cu oua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g piscoturi
  • 12 galbenusuri
  • 2 pahare zahar vanilat
  • ½ pahar mic cu esenta de cafea pregatita din 4 linguri cafea si 1 baton de vanilie
  • 400g unt
  • 200g nuci taiate si prajite putin
  • 2 linguri rom

Mod de preparare

Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se adauga usor compozitia cu esenta de cafea. Pe o farfurie de tort se asaza in rind de piscoturi in forma rotunda sau patrata, dupa dorinta, se stropesc cu rom si se acopera cu un strat de crema presarata cu nuci. Se asaza iarasi piscoturi, apoi crema, repetindu-le pina se termina Se imbraca tortul cu un strat de crema si se presara cu nuci.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise